Finalehelg i Norgescup for kokkelærlinger nærmer seg!

Teamet er klare for å kjempe i Stavanger,
16-17. februar!

Fra venstre: Nikodem Pawlus, Kristian Skage, Taran S. Jakobsen og Maren B. Myrvold

Hvert år arrangeres det den årlige ASKO servering norgescupen for kokk- og servitørlærlinger, og hvert år oppfordrer vi våre lærlinger til å melde seg på og bli med i konkurransen -hvis de er motiverte til det. Konkurransen er en god øving til fagprøven, og er en god erfaring å ha med seg videre inn i arbeidslivet.

I oktober i fjor stakk vår 1.årslærling, Taran Seline med seieren i kvalifiseringskonkurransen i norgescupen. Kristian Skage fra Madam Backlund sikret seg andreplassen, og skal representere Nord Trøndelag i NM i Stavanger 16-17.februar sammen med Taran Seline.

Helt siden kvalifiseringsrunden, har Taran og Kristian blitt godt kjent med hverandre. De har brukt minst halvparten av arbeidstiden på å jobbe sammen som et lag frem mot finalehelgen. Samarbeidet har til tider vært utfordrende, da man står under mye press og stram tidsplan, men dette har ikke stoppet lærlingene fra å gjøre en god jobb. Både Taran og Kristian har hatt stor progresjon siden i høst, og har klart å jobbe frem gode oppskrifter, fine retter og samarbeid godt som et lag.

Smaltalk med Øynas kjøkkenansvarlig og lagleder, Maren:

Er dere spente? «Med avreise rett rundt hjørnet, så vi er alle sammen veldig spente.
Men, dette blir gøy!»

Hvordan er det å jobbe så tett med lærlingene opp mot Norgescup?  «Det er veldig gøy å jobbe med lærlinger som setter seg mål, og ønsker å få til det beste på alle mulige måter. Det har vært inspirerende å følge begge to, fordi de har hatt en enorm utvikling på kort tid. Lærlingene har øvd godt, og er fornøyde med eget resultat. Det har også til tider vært litt humpete vei, da små hendelser både kan «knekke de litt» og løfte de mange hakk. Vi har blitt veldig godt kjent med hverandre, og akkurat nå merker vi alle sammen at avreisedatoen nærmer seg».

Forventninger til helgen? «Det viktigste med å delta i Norgescup, er å få en god og morsom opplevelse. Lagledere, lærebedriftene (Øyna og Backlund) og NKL-Trøndelag forventer ikke at lærlinger skal vinne, men at de gjør sitt beste på det som er blitt øvd på, og at de samarbeider godt som et lag. Jeg som lagleder, er stolte av Taran og Kristian sine prestasjoner. Konkurranse er noe helt annet enn en hverdag på jobb, og det er viktig at lærlingene får kjenne på en god mestring».

Hva skal til for å lykkes? «Begge lærlingene har øvd bra og resultatene har vært gode, men det gjelder å holde hodet kaldt, være ryddig og samarbeide godt i konkurransen. De må levere i henhold til oppgaven og tidsfristen, men jeg synes at både Taran og Kristian har et veldig godt utgangspunkt. Hvis de klarer å samarbeide godt og har det gøy, så har de gode sjanser til å gjøre en god prestasjon. Jeg og Nikodem ønsker de masse lykke til i konkurransen!».  

Resten av Øyna-gjengen ønsker dere masse lykke til i konkurransen. Vi heier på dere!

Forrige
Forrige

To ambisiøse kokkelærlinger i Norgescup 2024

Neste
Neste

Kunstutstillingen “Sjel møter sjel”